Szabályaink

 1. Horgászni a napijegy megváltását követően lehet. A napijegy csak a megváltás napján jogosít horgászatra az Anver horgásztó területén. Napijegyet csak érvényes állami jeggyel rendelkező személyek számára lehet kiadni!
 2. A horgásztó területén a pontybölcső és a szájfertőtlenítő szer használata kötelező!
 3. Az elvitelre megvásárlásra szánt halakat haltartóba kell helyezni,azokat kicserélni,vagy visszaengedni tilos. Csak olyan haltartó használata engedélyezett,amely a kifogott hal életben tartását és sérülésmentes tárolását eltudja látni! A horgász hibájából az elvárhatónál jobban sérült vagy elpusztult halat ki kell fizetni,melynek mértékét a tó üzemeltetője állapíthatja meg!
 4.  A halakkal kíméletesen kell bánni,úgy,hogy ne sérüljenek meg! A horog által okozott sebet,illetve a hal felületén található sérüléseket lehetőség szerint fertőtleníteni kell.
 5. A horgászat befejezését követően a büfénél kell jelentkezni,mérlegelésre. A mérlegelést követően szabad a halakat a tó területéről kivinni! A 3 kilogramm feletti halat elvinni illetve haltartóba helyezni tilos!
 6. Etetés kizárólag a következő eszközökkel lehetséges: etetőrakéta,dobócső,csúzli,etetőcsésze valamint csónakból,ha azt a tó üzemeltető engedélyezte.
 7. A horgászrend megsértői figyelmeztetésben részesülnek,súlyosabb esetben,vagy lopás és garázdaság esetén a jegy bevonását,és ha szükséges rendőri intézkedést vonhat maga után.
 8. A horgászversenyekre külön szabályok érvényesek!
 9. A horgászat folyamán a szereléket úgy kell bedobni,hogy az a mellette és szemben horgászókat ne zavarja!
 10. Sport horgászjegy váltása esetén minden kifogott halat vissza kell engedni.
 11. A tó területén elhagyó szereléket kell alkalmazni,a kosár illetve ólom felett nem lehet forgókapocs,ütköző vagy olyan kötés,ami megakadályozza,hogy egy szakadást követően a súly lecsúszhasson a zsinórról!
 12. Egyszerre két bot,rajta két horog használható! Egy napijeggyel csak egy horgász horgászhat!